• Blog
  • Tweelingzielconnectie: Jezelf ontwikkelen, terugkomen bij je ware zelf en je unieke kwaliteiten ontdekken.

Tweelingzielconnectie: Jezelf ontwikkelen, terugkomen bij je ware zelf en je unieke kwaliteiten ontdekken.

Je ontmoet je tweelingziel, en dan? Een romantisch liefdesverhaal zoals in veel artikelen staat omschreven? Dit is absoluut niet het geval en ik spreek uit eigen ervaring. Ik deel graag mijn eigen verhaal over hoe ik mijn tweelingzielconnectie ervaar tot op de dag van vandaag.

Voor je incarnatie heb je gezamenlijk afgesproken of en wanneer je elkaar gaat ontmoeten en ook wat de reden hiervan is. Er is bewust gekozen om te incarneren om zo levensthema’s te helen vanuit vorige levens om vervolgens een spirituele groei te kunnen maken. Je ontmoet je tweelingziel altijd op het juiste moment en dit is vaak erg onverwacht. Het overkomt je. Je kunt de persoon direct herkennen als liefde op het eerste gezicht, maar dit kan ook later komen. Persoonlijk voelde ik de klik na het eerste oogcontact. Je weet niet wat je overkomt. Wat voel je allemaal? Wat gebeurd er? Intense gevoelens van verliefdheid en erkenning gaan door je heen. Je ogen worden naar de persoon toegetrokken alsof je niet anders kunt dan kijken. Je hebt het gevoel dat je elkaar al erg lang kent. Je ervaart de tijd samen als bijzonder. Iemand bij wie je thuiskomt.

Maar…

De o zo bijzondere intense periode wordt vaak abrupt verbroken en hierop volgt dan vaak ook een intens gevoel van verlies en verdriet. Levenslessen komen aan het licht. Het eerste moment van samenkomen is vaak een eerste ontmoeting. Je wordt van elkaar gescheiden omdat beide personen vaak los van elkaar hun eigen heling doormaken. De periode van scheiding kan een behoorlijke tijd duren. Dit kunnen een paar maanden zijn, maar ook een paar jaar tot zelf meer dan tien jaar. Dit hangt dan ook af van de thema’s die er zijn te helen aan beide kanten en de situaties waarin beide personen verkeren. Het tegenkomen van je tweelingziel betekent niet dat deze persoon op den duur ook jouw levenspartner gaat worden. De ontmoeting kan ook bedoeld zijn om elkaar te raken op de pijnpunten en elkaar zo aan te zetten tot zelfheling voor een bepaalde periode.

Een tweelingziel is als een spiegel van jezelf. Naast de romance laat je tweelingziel al jouw angsten zien. Alles wat jij altijd hebt weggestopt of zelfs nooit gezien hebt zal worden aangeraakt. Een voor een komen al de thema’s langs die geheeld mogen worden. Dit betekent dan ook diepe dalen. Erg diepe dalen. Het is een overgave tot de diepe stroom en heling in jezelf. Je kunt niks voor elkaar verbergen. Alles zal naar voren komen.

Tweelingzielen zijn spirituele partners en fysiek samenzijn is niet nodig om elkaars aanwezigheid te voelen. Vaak is er sprake van telepathisch uitwisseling en een spirituele groei is ook vaak een gevolg. Het zien van dubbele cijfers en het waarnemen van synchrone situaties is een bekend verschijnsel.

Wat gebeurt er doordat samenkomen maar niet lukt? Bij deze connectie is er vaak sprake van een “runner” en een “chaser”. Vaak is de ene persoon al verder op zijn weg naar bewustwording dan de andere persoon. Dit zorgt vaak voor misverstanden en miscommunicatie. Angst is het grootste opstakel dat zorgt dat beide personen niet nader tot elkaar komen. Het voelen van deze intense emoties zorgt er bij de “chaser” vaak voor dat deze in actie komt. Omdat deze persoon vaak verder is in zijn weg naar bewustzijn weet deze persoon dat dit de enige echte is waar je bij wilt zijn. Maar voor de “runner” zorgen deze emoties vaak voor angst. Angst om te voelen. Hoe kan dit waar zijn? Ik ben niet goed genoeg. Hoe kan deze persoon zo verliefd op me zijn? Gaat deze persoon me in de steek laten?

Naast gevoelens van angst spelen vaak ook praktische zaken voor problemen. Een groot leeftijdsverschil, cultuurverschil, afstand of een (of beide) zitten nog in een relatie of een huwelijk. De “runners” gaan vaak hun emoties uit de weg en kiezen voor veiligheid. Verschuilen achter hun veilige kaders zoals die er altijd zijn geweest. Maar.. Hoe lang kan dit duren? De zielsconnectie blijft sterk aanwezig en er zal steeds opnieuw licht blijven schijnen op de schaduwzijden totdat deze worden aangepakt. In sommige situaties kunnen mensen er bewust voor kiezen deze te beëindigen, maar dit is erg lastig. Rationeel kun je kiezen de relatie te stoppen maar de connectie blijf je vaak voelen tot het moment van opnieuw samenkomen.

Als je je pad bewandeld los van elkaar kan dit voor veel verwarring zorgen. Je vraagt je af wat er allemaal gebeurd met jezelf. En de belangrijkste vraag, wat is het doel van dit alles? Komen we ooit nog samen? Er zal veel verwarring zijn maar het is een reis naar jezelf. Je leert jezelf te accepteren, je ontwikkeld zelfliefde en kunt oprecht liefde geven aan de mensen om je heen. Het is een reis die uiteindelijk leidt tot volledige erkenning en acceptatie van jezelf. Tijdens deze reis zul je vaak terugvallen en het gevoel van eenzaamheid en verdriet ervaren.

Een belangrijk keerpunt in dit proces is volledige zelfacceptatie en onvoorwaardelijke liefde. Als je al je pijnpunten bent langsgelopen en je kunt en durft oprecht te erkennen dat je onvoorwaardelijk houdt van de ander en de situatie accepteert, dan zorgt dit voor een stroming van vrijheid. Als beide personen zich voor elkaar durven open te stellen dan zul je en diepe connectie met elkaar ervaren. Je voelt je met jezelf en alles en iedereen verbonden. Je hebt geen goedkeuring meer nodig van de ander om je een met jezelf te voelen.

Het is belangrijk om in dit proces de angsten en pijnen aan te gaan, ze te accepteren en niet te streng te zijn voor jezelf. Geef jezelf de tijd. Voel je nergens schuldig over. Erken alle emoties die zich aandienen. Alle lastige situaties, want deze maken deel uit van je transformatieproces. Je tweelingziel is er om jou een spiegel voor te houden en het is aan jou om deze zaken te zien. Alles wil gezien worden. Hoe moeilijk het ook is, weet dat dit nodig is voor jouw groei.

Persoonlijk was het voor mij een bijzonder zware maar interessante reis naar mezelf met als gevolg dat ik het leven met hele andere ogen ben gaan bekijken. Mijn familie en vrienden zeggen dat ik niet meer ben wie ik was. Hoe kun je zo veranderd zijn? Het is alsof je een heel ander mens bent geworden. Dit is wat ik vaak hoor vanuit mijn omgeving. En wat kan ik antwoorden? Alleen ik voel wat deze bijzondere ontmoeting met mij heeft gedaan. De pieken en dalen. Hoe kun je dit mensen duidelijk maken? Dit is wat ik dan ook niet uitleg. Het is een spirituele reis naar jezelf. Zo mooi en bijzonder en het maakt van jou, de beste versie. Of je nou wel of niet samenkomt en een leven gaat delen met je tweelingziel, deze connectie is uniek en ik ben blij dat ik heb mogen leren hoe het is om zielsveel van iemand te kunnen houden..

Afdrukken E-mailadres